Továbbra is Csányi a leggazdagabb

gazdaság
2013 május 03., 12:26
photo_camera MTI Fotó: Bruzák Noémi

135 milliárd forintos vagyonával ismét Csányi Sándor, az OTP elnök-vezérigazgatója lett a leggazdagabb a Napi Gazdaság százas listáján. Érdekesség, hogy a gazdasági napilap tavaly is pontosan ennyire becsülte Csányi Sándor színész névrokonának vagyonát. A második hely idén azé a Bige Lászlóé, akinek vegyipari és élelmiszeripari befektetésekből sikerült 130 milliárdot összegyűjtenie. Bige tavaly még 25 milliárddal volt lemaradva Csányi mögött. A 2013-as bronzérem a Livejasmin.com-ból meggazdagodó Gattyán Györgyé, aki mellékállásban hiphop-videókban is szokott pacsizni.

A 43 éves Gattyán György nemcsak a dobogó, de az egész lista egyik legfiatalabb helyezettje. Az első 15 között mindössze a 14. Anka Márton előzi meg alig 40 évével. Anka vagyonát Logmein nevű szoftvercégéből szerezte. A lista elején van Várszegi Gábor (4.), Demján Sándor (5.), Veres Tibor (6.), valamint a magyar Nicola Teslaként ismert zseniális feltaláló, Széles Gábor (7.) is.

A listán mindössze egyetlen egy nő, a Brokernet-alapító Kósa Erika szerepel, akinek 12,2 milliárd forintos vagyona az 50. helyre volt elég. A százas mezőny legfiatalabbja a mindössze 32 éves Seszták Tamás, aki 23 milliárd forintos vagyonával a 24. helyre futott be. Seszták az Olajterv csoportot örökölte az azt megalapító édesapjától. A lista 98., tehát utolsó helyén hárman osztoznak, akik egyaránt 5 milliárd forintos vagyon felett rendelkeznek.

Olyan közismert üzletembereknek, mint Simicska Lajos, Nyerges Zsolt vagy a Lázár-testvérek megfeszített munkával sem sikerült bekerülniük a 100 leggazdagabb magyar közé. Az egykor még a listán tündöklő Gyurcsány Ferenc és Kóka János sem tudtak 2013-ban visszakapaszkodni a gazdasági elitbe. Ott van viszont a 60. helyen a Debreceni Zita és Bódy Sylvi köreiben rendkívül népszerű Kedves Ferenc, és a 70. helyre futott be az utóbbi években feltűnően csendes Gyárfás Tamás.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.