Nem vágták el egy hajléktalan nyakát, és nem szúrták hasba

bűnügy
2013 május 04., 15:17

De valami történt.

A Hír24 verziója

Néhány napja egy II. kerületi, Lövőház utcai étterem tulajdonosa megkért egy hajléktalant, hogy figyeljen oda a frissen elültetett virágokra, mert valaki lopkodja azokat.

Ma hajnalban az őrszem néhány társával együtt meglátta, hogy három férfi és egy nő az ágyás körül sündörög. Figyelmeztették is őket, majd veszekedés, aztán verekedés lett belőle. A hajléktalant megütötték, és késsel elvágták a nyakát, illetve hasba szúrták. Az egyik hajléktalan erre egykori bányamentő ismereteit felelevenítve nyomókötést tett a sebekre, amíg a mentők megérkeztek. Az áldozatot a János Kórházba vitték, de már el ism net onnan.

A helyszínelés órákig tartott, de hogy elfogták-e a késelőket, nem tudni.

photo_camera Fotó: Reuters / Albeiro Lopera

A BRFK verziója

Nem igazak a Hír24 híre, miszerint hajnalban egy hajléktalan nyakát késsel elvágták és hasba szúrták. Az igazság ezzel szemben az, hogy ugyan előzetes szóváltást követően több személy bántalmazott két hajléktalan férfit, és az egyik sértett a könnyű sérülést szenvedett, de a sérülését nem szúró vagy vágó eszköz okozta.

(Hír24, police.hu)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.