Szanyi egy bloggernek: Gyáva szar vagy

politika
2013 május 04., 16:44

Szocialista Tibor azzal a mondattal tette ki a Varánusz blog posztját, amiben egy Zagyva György Gyula és Szanyi Tibor közti verekedést vizionáltak, hogy: „Középső ujj Varánus lyukába.”

Aztán írt egy krokit:

Varikám!
(Ha már a Tibikéd vagyok.)

Értem én, hogy attól nagy blogger valaki, hogy álnéven jópofizik, amolyan "faszpicsaköcsög" fordulatokban dagonyázva, amint te most éppen "szopatjákodabaszkreténfaszba" szókészlettel próbálsz reklámot csinálni valami szélsőliberális agylövésednek.

Nos, Varikám, szerintem okosabb lenne, ha mindenekelőtt a szövegértéssel foglalkoznál, habár tudom, alaphelyzetben neked semmilyen tényszerű előzmėny nem szükséges ahhoz, hogy rávesd magad egy tetszőleges billentyűzetre.

Igen, Varikám, azt írtam, hogy szerintem "minden tüntetést engedélyezni kell". Eddig látszólag egyet is értünk. A kibontakozást viszont másként látjuk. Én kitartóan azt gondolom, hogy minden tüntetés addig tűrhető, amíg az üzenete nem csap át rasszizmusba. Konkrétan tehát a rasszisták tüntetéséről szóltam. Lehetett volna bővebb is a felsorolás, csak hát nem így történt. Ettől a tényszerűségtől rugaszkodtál el, s a mondanivalómat kiterjesztetted "minden ellenségre", "ultrákra", illetve en general a Jobbikra. Aztán eme hazugságaidra rá is vetődsz, és immár magadtól élesen elhatárolódva adsz egy igazán értelmezhetetlen alternatívát: "bár a Jobbik állatsága ellen föl lehet és időnként föl is kell lépni, de erre se a péppé verés se az orbáni kézivezérléses tüntetéstiltás nem megengedhető és megfelelő eszköz".

Hát, Varikám, sokra nem megyünk ezzel! Szóval szerinted fel lehet lépni. Hümm. Jó, akkor majd fellép valaki, aztán a fellépés közben majd csak kiderül a dolog hogyanja is. Mondjuk kisvártatva. Esetleg talán. Mindenesetre te adós maradtál némi gondolattal.

Ám Varikám, azért nem vagy túl bőkezű, minthogy te csak időnként lépnél fel. Én inkább mindig. Ez azért egy jelentős különbség kettőnk között, amint az is, hogy te engem tökfejnek tartasz, én viszont téged egy büdös bunkónak - csak hogy ne nagyon szakadjak el a stílusodtól!

Na, szóval azt találtam mondani, hogy a rasszisták tüntetését péppé kell verni. Kétségtelen, szebb lett volna, ha azt mondom, hogy fel kell oszlatni, habár céljaiban, eszközeiben a feloszlatás egy és ugyanaz a péppé veréssel. Mármint a tüntetésé. Tudniillik nem a rasszista résztvevők péppé verését szorgalmaztam, noha az se lenne ellenemre, de még mindig a tényszerűségnél maradva, a tüntetés péppé verésére tettem indítványt. Ez a gyakoratban annyit tesz, hogy szét kell oszlatni a rasszistákat, kvázi szétfolyatni a gyűlésüket, azaz idegen szóval: likvidálni őket, merthogy nem jó, ha ők jelentik az erőt.

Drága Varikám! Az a bajom veled, hogy miközben te évek óta osztod az észt a neten, addig én egy ritka sötét elmének gondollak téged. Tudod, miközben nekem minden nap, minden szavammal el kell számolnom a választópolgárok felé, addig te kényelmesen fingadozol a fedezékből.

Nos, Varikám, az a tényszerű eltérés kettőnk dolgában, hogy te egy igazi gyáva szar vagy, az is csak virtuálisan, én viszont megfogható módon a nép képviselője. Ebbéli minőségemben küldöm neked szép középső ujjam világos üzenetét.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.