Nem megy a Coca-Cola Mohamedhez

Egyéb
2013 május 5., 12:52

coca

Fantasztikus hírünk van az Európa elmuszlimosodásán, a tradicionális, keresztény, európai értékek erodálódásán életvitelszerűen siránkozóknak: a gyáva svédek már a Próféta nevét sem merik ráírni egy üdítőital csomagolására.

Magyarországon is fut jelenleg az a Coca-Cola-kampány, amely az üdítőital palackjain a leggyakoribb keresztneveket jeleníti meg. Svédországban azonban nem ilyen egyszerű a helyzet, mivel ott nemcsak az Emma, Johan és a Zlatan számít népszerű keresztnévnek is, hanem a Mohamed is, aminek különböző helyesíráső variációival 21000 svéd állampolgár büszkélkedhet.

Az angol nyelvű svéd hírportál, a The Local szerint a helyi Coca-Cola nem vállalta, hogy a muszlim próféta nevét feltegye termékeire, állítólag hosszas gondolkodás, valamint egy svéd iszlám szervezettel való konzultálás után döntöttek inkább a tartózkodás mellett. A 444 információi szerint sajnos Gordon feliratú kólásüveg nem kapható hazánkban, Viktor viszont nagyon is van, Mesterházy Attila humorérzékének legnagyobb örömére.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt