Nem megy a Coca-Cola Mohamedhez

coca

Fantasztikus hírünk van az Európa elmuszlimosodásán, a tradicionális, keresztény, európai értékek erodálódásán életvitelszerűen siránkozóknak: a gyáva svédek már a Próféta nevét sem merik ráírni egy üdítőital csomagolására.

Magyarországon is fut jelenleg az a Coca-Cola-kampány, amely az üdítőital palackjain a leggyakoribb keresztneveket jeleníti meg. Svédországban azonban nem ilyen egyszerű a helyzet, mivel ott nemcsak az Emma, Johan és a Zlatan számít népszerű keresztnévnek is, hanem a Mohamed is, aminek különböző helyesíráső variációival 21000 svéd állampolgár büszkélkedhet.

Az angol nyelvű svéd hírportál, a The Local szerint a helyi Coca-Cola nem vállalta, hogy a muszlim próféta nevét feltegye termékeire, állítólag hosszas gondolkodás, valamint egy svéd iszlám szervezettel való konzultálás után döntöttek inkább a tartózkodás mellett. A 444 információi szerint sajnos Gordon feliratú kólásüveg nem kapható hazánkban, Viktor viszont nagyon is van, Mesterházy Attila humorérzékének legnagyobb örömére.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.