Gósy Mária meglepődött, hogy érettségi feladat lett a tanulmánya

oktatás
2013 május 06., 06:39
photo_camera MTI Fotó: Rosta Tibor

Gósy Mária nem tudott róla, hogy az anyanyelv-elsajátításról szóló tanulmánya szövegértési feladatként fog szerepelni az idei középszintű érettségin. A nyelvész kérdésünkre elmondta, hogy csak kollégáitól hallotta ma reggel a hírt, de pillanatnyilag azt sem tudja, pontosan melyik tanulmányából választották ki a részletet. Ugyanakkor nagyon megtisztelőnek tartja, hogy munkájára esett a választás.

Az MTA Nyelvtudományi Intézetének munkatársa reméli, hogy nem okoz nehézséget a diákoknak az írás, mindig próbált úgy írni, hogy az könnyen érthető legyen. Mint elmondta, most legalább világos visszajelzést fog kapni arról, hogy ez mennyire sikerült.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.