Radióaktív románok próbáltak bejutni Magyarországra

bűnügy
2013 május 06., 07:27

Az osztrák rendőrség egy rutinellenőrzés során szúrta ki, hogy két román férfi autója mérhető radióaktív sugárzást mutat. A férfiak Magyarországon át terveztek hazajutni, és egy hűtőtáskában jód-131 izotópot szállítottak. Mivel jó hűvös volt a ládában, odatették a szendvicseiket és az ásványvizüket is. De azzal se jártak volna jobban, ha máshova teszik, mivel a láda nem szigetelt rendesen, ezért az egész kocsi szennyezett volt.

photo_camera (képünk illusztráció)

A 43 éves Gheorge Ionescut, és a 38 éves Dorin Nicoleát kórházba szállították, és sürgősen megkezdték a kezelésüket. Elmondásuk szerint sokszor megjárták már a Hollandia-Románia távot jód-131 izotóppal a fedélzeten. Legálisan birtokolták az egészségügyben is használt radioaktív anyagot, de szabálytalanul szállították azt, ezért meg is büntették őket. (via Transindex)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.