A Duna menti államok erősítik együttműködésüket a kiberterrorizmus ellen

Ez az MTI-hír annyira jó, hogy egy betűt sem változtattam a címén. A tartalmán már igen, mert egy ilyen mondat is volt benne:

„Minden szakértő úgy véli, hogy ilyen támadásokra számítani kell, és ezek egyre súlyosabbak lesznek” - mondta Hans-Peter Friedrich német szövetségi belügyminiszter Münchenben a Duna menti államok bel- és biztonságpolitikai illetékeseinek a szervezett bűnözéssel és az internetes terrorizmussal foglalkozó, hét eleji konferenciája után tartott nemzetközi sajtóértekezleten.

A lényeg, hogy Bajorország vezetésével 14 Duna menti állam közösen szeretné erősíteni a rettegett internetes terrortámadások és a szervezett bűnözés elleni védelmüket, úgy, hogy azok a dunai államok, amik ezen a téren fejlettebbek, támogassák a gyengébbeket.

Joachim Herrmann bajor tartományi belügyminiszter javasolta, hogy hozzanak létre egy szövetséget Kiberbiztonság a dunai térségben néven.

Kiberbűnözés alatt sokan sokfélét értenek, például:

  • hatóságok vagy közintézmények elleni hackertámadás
  • gazdasági kémkedés
  • internetes csalások, gyermekpornográfia.

A német belügyminiszter főleg a gazdaságot védené a kiberterrortól. A világon egyébként pont a németek és az USA a legjobbak, ami a hálózatok biztonságát illeti.