A közösség dobta össze a pénzt a Zagar űrorgazmusos videójára

2013 május 7., kedd 10:11
1

4000 eurót gyűjtött össze a Verkami crowdfunding oldalon a Zagar zenekar, amiből meg tudják rendezni Space Medusa című számuk klipjét.

A katalán fejlesztésű Verkamira bárki felteheti készülő projektjét, hogy meggyőzze a felhasználókat, adjanak rá pénzt. Persze általában kínálnak is valamit cserébe. A legkisebb összeg, amivel be lehet szállni, 5 euró, amiért a Zagar azt kínálta, hogy megjelenik a támogató neve a videó végén, és személy szerint megköszönik neki a Facebookon és a Twitteren. Innen megy felfelé a tét egészen 500 euróig, amiért már díszdobozos lemezek és a zenekar összes idei koncertjére szóló dupla backstage belépő is jár. A 4000 eurót, illetve egészen pontosan 4082-t összesen 63-an dobták össze, a legnépszerűbb tétel az 5 eurós volt, 14-en is ennyivel szálltak be. Az összeg fele viszont négy darab 500 eurós felajánlásból jött össze.

Kostil Danila rendező azt ígéri, a klip a hetvenes évek látványvilágát idéző sci-fi lesz. Egy űrhajó roncsai tartanak egy fekete lyuk felé, rajta az utolsó két túlélővel, két nővel, akik a halálhoz közeledve egymásra találnak, és az utolsó pillanatban eljutnak az orgazmusig.

Zagar

Amennyire emlékszünk, ez az első eset, hogy magyar zenekar így gyűjtse össze a pénzt a videójára, leszámítva persze a verbális minimál-crowdfunding eseteket, amikor ismerősöket személyesen nyaggatva jött össze pénz. Az azért nem olyan ritka.

 

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt