Gyilkos vulkán

baleset
2013 május 07., 06:52

Kedden a Fülöp-szigetek legaktívabb vulkája, a Mayon hamut és gőzt okádott, és megölt négy turistát (a túravezetőt és három németet). Az áldozatokra sziklák omlottak. A kitöréskor megsérült egy osztrák nő meg négy thaiföldi is. Az áldozatok rosszkor voltak rossz helyen, mert amúgy több százan szoktak ott mászni, és a mostani kitörés is csak 73 másodpercig tartott.

photo_camera Fotó: Reuters / Rhaydz Barcia

A fővárostól 330 km-re lévő Mayon az utóbbi 400 évben kb. negyvenszer tört ki. A 2500 méter magas vulkán 1814-ben 1200 embert ölt meg, amikor egy várost betemetett forró iszappal. Utoljára 2009-ben rakoncátlankodott. (via)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.