https://444.hu/assets/77531.jpg

Trafikmutyi: a plébános és a minisztérium is benne volt

2013 május 7., kedd 21:05
  • Kerekes János többször is próbált trafik-koncessziót szerezni, de nem kapott
  • Megmozdult érdekében a helyi plébános, egy országgyűlési képviselő és a minisztérium
  • Az intenzív lobbizás eredményeként Kerekes megkapta a döhányárúsítási engedélyt
  • Kerekes, bár igényes közönsége nincs, italmérési engedélyt is szeretne

Az intézményes korrupció tűéles képe rajzolódik ki a 444.hu birtokába jutott hivatalos levelezésből.

Kerekes János ügye a magyarországi urambátyám világ testamentuma, ahol a megfelelő kapcsolatokkal a hivatalos út mindig megkerülhető.

trafik1

Kerekes először az Igazságügy minisztériumban lévő kapcsolatait dolgozta meg, hogy kiüthesse a nyeregből a Hangya Szövetkezet (feltehetően multi). Emberei próbáltak ugyan segíteni, de mivel az ügyben a Pénzügyminisztérium döntött, nem sikerült a mutyi. Egy darabig még a Hangyáé maradt a dohányárusítás joga.

trafik2

Ezután szervezte be Kerekes a kisgazda Klein Antal országgyűlési képviselőt. Klein keményen lobbizott Kerekes érdekében, a rejtélyes Havas főméltóságú úr (valószínűleg farkasalmási Havas Jenő, a pénzügyminisztérium helyettes államtitkára - Köszönjük Balázs!) támogatását kérte és kapta a trafikkoncesszióhoz.

trafik3Kerekes a kemény üzleti harcban saját oldalára állította főtisztelendő Dreher Arnold plébános urat. Szükség is volt az egyházi ember támogatására, mert bizonyos Metz József (valószínűleg a nemzetközi pénzügyi háttérhatalom kesztyűbábja) megpróbálta megakadályozni Kerekes trafiknyitását.

trafik4

Kerekes kapcsolatai a legmagasabb szintekig értek. A Pénzügyminisztériumban egy pillanat alatt elintézték döhányengedélyét, és letörték a konkurencia monopoltörekvéseit. Erről egyébként az ügybe akkor már bekapcsolódott báró Jeszenszky Andort is tájékoztatták.

trafik5

Néhány év múlva már Kerekesé volt a világ. A dohánybizniszben meggazdagodott kereskedő italmérést is nyithatott, úgy, hogy az engedélyt nem is ő kérvényezte, ráadásul "finomabb italokat fogyasztó vevőközönsége" nem volt.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt