Hangfelvételen trafikmutyiznak a szekszárdi fideszesek

2013 május 9., csütörtök 14:46

Tisztán politikai alapon osztották ki a dohányboltok üzemeltetési jogát, Szekszárdon legalábbis egészen biztosan. Ez derült ki abból a hangfelvételből, amit a hvg.hu hozott nyilvánosságra az eddig is legismertebb trafikmutyiról.
A szekszárdi balhét egy helyi fideszes képviselő, Hadházy Ákos robbantotta ki, előbb névtelenül, majd névvel is vállalva az informátor szerepét. Hadházy azt mondta, hogy a városban a pályázók névsorán egyesével végigmenve politikai alapon osztották el helyi fideszes vezetők a koncessziókat. Ezt természetesen csípőből tagadta Horváth István polgármester, a párt választókerületi elnöke, szerinte Hadházy semmiféle listát nem láthatott, hiszen a pályáztatást a Nemzeti Dohánykereskedelmi Nonprofit Zrt. intézte. Ezt a polgármesteri védekezést nullázta le a most nyilvánosságra került hangfelvétel, amiből kiderül, annál is súlyosabb volt a politika beleszólása a dohányárusító helyek elosztásába, mint amit korábban sejteni lehetett.

A hvg-hez eljutott hangfelvételek szerint Horváth elsődleges szempontja a pályázók kiszűrésénél az volt, hogy a győztes elkötelezett jobboldali legyen. A feltehetően márciusi találkozón Horváth egyenként, nevek és utcák alapján mentek végig a pályázók listán, az adott utca önkormányzati képviselőjénél káderezve le a koncesszióra jelentkezőket. Aztán jelezte, hogy mindenkinek utánanéz azért maga is, egy pályázó pedig különösen beakadt neki, akiről azt gondolta, hogy szoci.

Egy helyi vállalkozónál a polgármester azon akadt fent, hogy kevés kopogatócédulát hozott be, pedig „kurva sok megrendelést kapott a Fidesztől”. Ő egyébként nem is nyert.

Horváth nem tartotta titokban, hogy a húga is pályázott (és nyert is), de az sem hozta zavarba, hogy önkormányzati képviselő is indult a pályázaton, annyival intézte el, hogy "helyes, helyes, ne a szocik győzzenek!”. Fajszi Lajos a nyertesek listája szerint két közeli településen nyert trafikjogot, míg a testvére Szekszárdon nyithat dohányboltot.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt