Navracsics súlyosbítaná a családon belüli erőszakot elkövetők büntetését

2013 május 10., péntek 17:26

Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes pénteken nyújtotta be a BTK. módosításáról szóló javaslatát, ami szerint július 1-jétől hatályba lépő törvénykönyvben már külön tényállást kapna a hozzátartozók bántalmazása. A büntethetőség pedig kiterjed arra az esetre is, ha a sértett csak korábban élt egy háztartásban elkövetővel.

A minisztérium közleményében azt is felidézte, (és most szó szerint közöljük:) "az Országgyűlés tavaly tűzte napirendjére és fejezte ki egyetértését azzal az országos népi kezdeményezéssel kapcsolatban, amely azt indítványozta, hogy önálló büntetőjogi törvényi tényállása legyen a családon belüli erőszaknak." (MTI)

Hogy mennyire könnyedén fejezte ki egyetértését az országgyűlés a népi kezdeményezéssel, ahhoz érdemes elolvasni azért az akkori híreket.

A családon belüli erőszak kérdése ismét nagy vitákat váltott ki, miután megírtuk, hogy a fideszes Balogh József feleségét kórházban ápolják, a gyanú szerint mert férje brutálisan megverte. A férfi a következő pár napban egészen bizarr történetek sokaságát adta elő, majd amikor már teljesen vállalhatatlan lett, kilépett a frakcióból. A pártból viszont egyelőre úgy tűnik, nem tervezik kizárni, Lázár János szerint a pártnak nincs köze ahhoz, mit csinál egy képviselőjük a magánéletben. Bár az, amit Balogh tett, az szerinte is megmagyarázhatatlan.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt