Navracsics súlyosbítaná a családon belüli erőszakot elkövetők büntetését

politika
2013 május 10., 17:26

Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes pénteken nyújtotta be a BTK. módosításáról szóló javaslatát, ami szerint július 1-jétől hatályba lépő törvénykönyvben már külön tényállást kapna a hozzátartozók bántalmazása. A büntethetőség pedig kiterjed arra az esetre is, ha a sértett csak korábban élt egy háztartásban elkövetővel.

A minisztérium közleményében azt is felidézte, (és most szó szerint közöljük:) "az Országgyűlés tavaly tűzte napirendjére és fejezte ki egyetértését azzal az országos népi kezdeményezéssel kapcsolatban, amely azt indítványozta, hogy önálló büntetőjogi törvényi tényállása legyen a családon belüli erőszaknak." (MTI)

Hogy mennyire könnyedén fejezte ki egyetértését az országgyűlés a népi kezdeményezéssel, ahhoz érdemes elolvasni azért az akkori híreket.

A családon belüli erőszak kérdése ismét nagy vitákat váltott ki, miután megírtuk, hogy a fideszes Balogh József feleségét kórházban ápolják, a gyanú szerint mert férje brutálisan megverte. A férfi a következő pár napban egészen bizarr történetek sokaságát adta elő, majd amikor már teljesen vállalhatatlan lett, kilépett a frakcióból. A pártból viszont egyelőre úgy tűnik, nem tervezik kizárni, Lázár János szerint a pártnak nincs köze ahhoz, mit csinál egy képviselőjük a magánéletben. Bár az, amit Balogh tett, az szerinte is megmagyarázhatatlan.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.