Carnajevék 9/11 tizedik évfordulóján is gyilkolhattak

Terrorizmus
2013 május 11., 09:21

A bostoni rendőrség szerint egyre több bizonyíték utal rá, hogy a bostoni robbantók gyilkolhattak meg három embert 2011. szeptember 11-én. Az egyik áldozat, Brendan Mess ismerte és jóban is volt Tamerlan Carnajevvel, aki viszont a gyilkosság után kiiratkozott abból az edzőteremből, ahonnan ismerték egymást.

A történet kulcsa egy pizzéria, a Gerry's Italian Kitchen lehet. Mess és két barátja, Erik Weissman és Raphael Teken innen rendeltek vacsorát a gyilkosság napján. És ennek az étteremnek a kukájában találtak kilenc nappal a bostoni robbantás után petárdákat, amiknek a hüvelyéből valaki kiszedte a lőport.

Plusz csavar, hogy a környéken lakói szerint Tamerlan a Gerry's pizzafutára volt. Carnajevék rokonai is állítják, hogy a fiúk pizzások voltak. Az étterem vezetése viszont kitartóan tagad. (Via ABC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.