Jön a Lex Harlem Shake - Csinálj egy jó videóklipet és most már tényleg keress is rajta!

Popkult
2013 május 11., 13:54

stream

Mikroforradalom a zeneiparban: a RIAA, vagyis az Amerikai Hanglemezgyártók Szövetsége bejelentette, hogy megadja magát a legnagyobb ellenségnek, magának az ördögnek, vagyis az internetnek, és a Youtube- és Spotify-lejátszásokat is bele fogja számítani, amikor kiosztja az arany-, platina és gyémántlemez kategóriákat. Azaz elismeri a valóságot. Azt, hogy a legtöbb ember ma már nem úgy hallgat zenét, mint akkor, amikor ezt a rendszert kitalálták, és lehet, hogy mondjuk ez a szám, amit csak azért sem nevezünk meg ebben a posztban, sehol sem szerepel az eladási listákon, de azért valamit mégiscsak elért. Száz stream-lejátszás ér majd annyit, mint egy eladás, de a népszerű videók így is nagyon jól járnak majd.

"Ez azt is jelenti, hogy az emberek, akik jó videóklipeket csinálnak, több bevételhez jutnak majd, amiből még jobb videóklipeket tudnak majd csinálni, ami király, ha szereted a jó videóklipeket, fogalmaz szakértően a Vice zenerovata, a Noisey, amivel csak egyetérteni tudunk.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.