Nem szereted a kormányt? Mennyi adót is fizetsz? És a nejed? Az anyád? A sógorod?

külföld
2013 május 11., 06:39

Obama vizsgálatot rendelt el az amerikai adóhivatalnál (IRS), mert bebizonyosodott, hogy politikai okokból zaklattak embereket. Az IRS az amerikai konzervatív mozgalom jobbszárnyára, a központi államot valamiféle ördögi találmánynak, az IRS-t pedig magának a sátánnak tartó Tea Party mozgalomhoz köthető csoportoknak külön kérdőíveket küldözgetett ki, melyekben olyan, adóügyi szempontból tökéletesen lényegtelen kérdésekre kellett felelni "a hamis tanúzás terhe mellett", hogy milyen politikai nézeteket vallanak, és kikkel szövetkeznek.

Az adóhivatalt, ki tudja miért, az is érdekelte, hogy a mozgalom gyűlésein kik szólaltak fel, mit mondtak, és még a fórumokon terjesztett irodalom másolatát is bekérték. Bekérték az alkalmazottaik életrajzát, sőt, a nyomozást még a mozgalmárok családtagjaira is kiterjesztették.

Az IRS eddig nagyjából annyit reagált a történetre, hogy "követtünk el hibákat". (Via Slate, National Review, Washington Post, Reuters)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.