Bérelhető mozgássérültekkel gyorsabb a bejutás a Disney Worldbe

bűnügy
2013 május 15., 12:14

Megtalálták a gazdag szülök, hogyan lehet megúszni a órákig tartó sorban állást az amerikai DisneyWorldben: mozgássérült embereket bérelnek fel, hogy tegyenek úgy, mintha a család tagjai lennének.

A mozgásukban korlátozott embereket egy cég, a Dream Tour közvetíti ki az érdeklődőknek  A cég eredeti profilja szerint sérült embereknek szokott nyaralásokat szervezni.

A cég a DisneyWorld segítő szándékú engedményét használja ki, ami lehetővé teszi, hogy a kerekesszékkel érkező vendégek akár hat családtagjukkal vagy barátjukkal közösen minden látványossághoz egy gyorsított kapun át jussanak el.

A National Postban meg is szólalt az egyik szülő, aki szerint nem is érdemes ilyen kísérő nélkül ellátogatni a Disneylandbe. Férjükkel két gyermekük mellé béreltek fel egy kísérőt, aki egy 'mozgássérült' feliratú speciálisan átalakított elektromos robogóval tudott csak közlekedni. A parkba mindenhova azonnal beengedték őket, a lánya egy perc várakozás után jutott be az egyik helyszínre. Ide a többi gyereknek több mint két órát kellett várniuk.

A kísérő egy órára 130 dollárba kerül, egy nyolc órás műszakért pedig 1040 dollárt (kb. 230ezer forintot) kell fizetni. Gyorsított belépésre jogosító VIP kártyát amúgy lehet venni legálisan is a parkban, csak drágábban. A Disney Tour VIP belépő ára ugyanis óránként 310 és 380 dollár között mozog.

A lap beszámolója szerint a tavaszi szünetben nagyon keresett volt a cég szolgáltatása. Ahova amúgy nem is volt könnyű jelentkezni, ugyanis csak akkor voltak hajlandóak telefonban a tárgyra térni, ha kiderült, hogy kitől hallottunk a szolgáltatásról.

 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.