A nap hőse, aki a legkevesebbel is beérte

POLITIKA
2013 május 16., 14:02

Amikor a 444 áprilisban kikérte az országgyűléstől az egyes frakciók 2011-13 közti költéseit, az 500 ezer és 5 millió forint közötti kifizetésekre voltunk kiváncsiak. E fölötti összeget egyébként is nyilvánosságra kell hozni, ez alatt pedig – feltételeztük – csak túl kis halak vannak. Szerencsénkre a frakcióknak annyira megtetszett az üvegzsebűség, hogy sok 500 ezer alatti számot is közzétettek.

pasztohy_2

Ez alapján pedig ma tudjuk, hogy Pásztohy Péter az az ember, aki a legkevesebbel beérte. A három év adatait végigböngészve több olyan embert találtuk, akik 50 000 forint alatti összeget vághattak zsebre, de ezek közül szinte mindenki nem csak egyszer számlázott. Pásztohy, aki vagy rokona, vagy nem rokona Pásztohy András egykori szocialista agrárállamtitkárnak, mindössz egyszer, "tanácsadás a frakció törvényhozási, szakmai tevékenységéhez" címen vette fel egy 40 000 forintos szerény, de azért szerencsére nem megalázó összeget.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.