Fehér mennyország

2013 május 16., csütörtök 9:53

Sok tréfás céget találtunk már a parlamenti frakciók 1542 szerződése között, de személyes kedvencem mégis a Jobbiknak 2012-ben "Az európai radikális trend" címen tanulmányt író White Heaven Kft.

A nemzeti radikalizmus kontextusában határozottan mulatságos nevű - fehér mennyország! - céget 2010. november 15-én alapították. Főtevékenysége nem az európai szélsőjobboldali mozgalmak tanulmányozása, hanem 2013. április 10-ig a biztosítási ügynöki, brókeri tevékenység, azóta a közúti áruszállítás. Ezenkívül még rakománykezeléssel, ital-, élelmiszer- és dohánykereskedelemmel, piac- és közvélemény-kutatással és még rengeteg mással is foglalkozik. Például tengeri személyszállítással is.

A csomádi cég tulajdonosa Pataky Róbert Péter, akiről egy gyors internetes kereséssel szinte semmit sem tudtunk meg, kivéve, hogy Szlovákiában is van egy bejegyzett vállalkozása, a dunaszerdahelyi PR Auto Kft.

Pataky 2012. július 30-ig a D-D Consulting 2000 Kft.-ben is tulajdonos volt, üzletrészét Forrai Richárdtól, az Iránytű Politikai és Gazdaságkutató Intézet tulajdonosától vette. Az Iránytű az a Jobbiknak, ami a Századvég a Fidesznek.

Sajnos a White Heaven tanulmányát nem találtuk még meg, pedig elég jó lehet, a Jobbik 2,62 millió forintot fizetett a szerződés szerint 2012. január 16. és február 2. között készült.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt