Venezuelában elfogyott a vécépapír

gazdaság
2013 május 16., 19:48

A nap legfontosabb híre az Origón jött szembe: mivel az országban elfogytak a készletek, az emberek elkezdtek felháborodni, ezért a kormány sürgősen rendelt 50 millió gurigát. Ez azonban nem lesz hosszú időre elég. Az egész amúgy a kormány szerint a kormányellenes erők akciója!

Az AP hírügynökség megkérdezett azért közgazdászokat is, akik szerint viszont a központi árszabályozás tehet az egészről. Mivel az országban magas az infláció, egyre több mindenre szabnak ki hatósági árat. Ez lenne hivatott előidézni, hogy egy terméknek ne menjen fel nagyon az ára, viszont helyette inkább az történik, hogy a kereskedők nem is forgalmazzák a számukra csak veszteségesen tartható terméket.

Elképesztő felismerések ezek így 2013 környékén.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.