A világ 10 leggazdagabb embere

gazdaság
2013 május 17., 09:50
  1. Bill Gates-nek a szakértők szerint kb. 72,7 milliárd dollárja lehet, ez 16 százalékos növekedés egy év alatt.
  2. Pár száz millióval lemaradva a második leggazdagabb ember a mexikói Carlos Slim, 72,1 milliárd dollárral. A telekommunikáció-mágnás 3 milliárdot bukott, amikor a mexikói törvényhozás elfogadta az a javaslatot, ami betehet Slimnek, aki magasan vezet a piacon.
  3. Warren Buffett 59,7 milliárddal a harmadik.
  4. Amancio Ortega, a Zara tulajdonosa 56 milliárddal a negyedik.
  5. Ingvar Kamprad, az IKEA alapítója az ötödik 55,6 milliárd dollárral.
  6. Charles Koch 45,2 milliárddal a hatodik. David Kochnak ugyanennyije van, szintén a Koch Industries-nek hála.
  7. Larry Ellison (Oracle) 41,6 milliárdot dédelgethet.
  8. Őket négy Wal-Mart-os követi. A világ leggazdagabb nője Christy Walton (37,9 milliárd), illetve Jim Walton (36,1 milliárd), Rob Walton (35,5 milliárd) és Alice Walton (35,1 milliárd). Ez összesen 144,6 milliárd dollár. Összehasonlításként: Magyarország legutóbbi GDP-je 140 milliárd dollár volt.
  9. Liliane Bettencourté a L'Oreal 31 százaléka, ezért van 33,8 milliárdja.
  10. Bernard Arnault a világ leggazdagabb franciája. A Louis Vuitton 46,5 százalékos tulajdonosának 30,4 milliárd dollárja van.

Jó hír, hogy Mark Zuckerberg csak a 77., magyarok viszont nincsenek a listán.

A teljes milliárdoslista itt látható.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.