Minge mosh mash, just grab my shaft

trends

Nem akarunk senkit kiborítani, de ByeAlex sikerét is ellopták tőlünk a háttérhatalmak. Óriási pörgés van ugyanis a Twitteren miatta (#byealex), de sajnos a mém abból az egyszerű okból született, hogy Alex Ferguson néhány napja búcsút mondott a Manchester Unitednek, így leginkább ezen élcelődik mindenki, höhö.

A trendsmap szerint Anglián és Magyarországon kívül Spanyolországben lett beszédtéma ByeAlex. Ezen persze nincs mit csodálkozni, az egész világra a spanyolok szabadították rá ezt a szemüveges, kertitörpenadrágos sztílót.

A mikrobloggereket egyébként kb. három csoportra osztotta ByeAlex: van akinek tetszett a nyírségi hipszter produkciója - ennek a csoportnak a jó része magyar, és van, akinek ő is csak egy a többi szemüveges srác közül.

"Ha nem nyer, Melbourne-be még mindig elmehet bárpultosnak" - írta például Haalo.

A tumblr-en a magyar tumblisok ki vannak akadva és meg vannak róla győződve, hogy most egész Magyarországot hipszterországnak nézik, ahol ByeAlex az elsőszámú Frank Sinatra. Mások meglátják ByeAlexben a mondanivalót: "Mindenki eposzi produkciókkal készült kivéve Magyaországot."

A harmadik csoport pedig nem tudja magát túltenni azon, hogy ByeAlexnek hívják. "Még mindig azon nevetek, hogy Bye Alexnek hívják" - írta többek között bonasera. Szerencsére nem minden csaj ilyen vihogós, sőt szarik a MU-ra és inkább "Hi Alexnek" nevezné, mert olyan szexi.

A tweetek nagy része persze magyaroktól származik és általában a VOTE FOR HUNGARY fordulatot tartalmazza.

A dal elhangzása óta a Twitteren pozitív kommentek is jönnek. "Váó #ByeAlex Meg akarom tanulni ezt a dalt ez eredeti nyelven" - írta Karin, de több fiatal csaj is oda van a produkcióért.

A "Nincs most más" fordulat egyébként abszolút áttört idegen nyelvterületeken is, többen idézték. "Minge mosh mash, just grab my shaft" - szól az egyik átirat például, a shaft többek között nyelet, tengelyt jelent.

Élő közvetítésünket itt követheti!4!