Amire még tényleg szükség volt: itt vannak a Keresztény Nők a Femen ellen

tumblr_mn35c7iIB71qza7mbo1_500

Végre egy interneten szerveződő nemzetközi mozgalom, amiből mi, Magyarok is érdemben tudjuk kivenni a részünket. A Keresztény Nők a Femen ellen Facebook-csoport már több mint hatezer tagot számlál, és folyamatosan érkeznek az újabb képek az imperialista-neofeminista nőcsoport ellen tiltakozó fiatal asszonyokról. És ebből az ügyből a magyar leányok sem maradhattak ki,  sorra tűnnek fel a magyar üzenők is, és hirdetik az oldal angolul megfogalmazott mottóját: "I'm His girl. You don't mess with God's girl".

Az erőteljes magyar jelenlétre magyarázat lehet, hogy az oldalt két szervezet közösen üzemelteti: a lengyel Kobiety Dla Narodu (Nők a Nemzetért) mellett a Jobbik Ifjúsági tagozata. Mostanra azonban már tényleg bepörgött a tagság, érkeztek támogató képek Franciaországból, Ukrajnából és Texasból is.

2012_nokafemenellen13_03 2012_nokafemenellen13_07 nokafemenellen13_06

A Femen, csak ha valaki esetleg még nem futott volna beléjük, egy radikális feminista csoport, amit még 2008-ban hoztak létre Kijevben. Azóta globálissá nőtték ki magukat, harciasan tüntetnek a szexizmus, a nők elleni erőszak, az embercsempészet, Putyin, a nagyegyházak, a vallási fundamentalizmus és még egy csomó minden más ellen. Elég könnyen sikerült a média figyelmét felkelteniük, mivel a húsz és harminc év közötti aktivistáik mindezt rendszeresen félmeztelenül teszik meg.

Joseph Paris / wiki commons
femen.org
femen.org
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.