A jobbikos Ferenczi Gábor halálra gázolt egy 93 éves nőt

baleset
2013 május 21., 06:41

Kapcsolódó: Ferenczi Gábor korábban kiborult egy halálos gázolás miatt

ferenczigabor-k

A Jobbik erről az alábbi közleményt adta ki:

Ma reggel munkába jövet Ferenczi Gábor országgyűlési képviselő Ajkán elsodort gépkocsijával egy 93 éves idős asszonyt, aki a baleset következtében életét vesztette. A jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint a szabályosan közlekedő politikust a szembesütő erős napfény akadályozta a megfelelő kilátásban, így nem vette észre az autója elé kerékpárját kitoló asszonyt, s a balesetet nem tudta elkerülni. Az azonnal értesített mentőszolgálattal és rendőrséggel a képviselő együttműködött, szondát fújt, amely alkoholfogyasztást nem mutatott ki. A történtek Ferenczi Gábort mélyen megrázták. A képviselő őszinte részvétét fejezi ki az elhunyt hozzátartozóinak és természetesen áll a további vizsgálatok, eljárások elé. Amint jogilag lehetősége lesz, azonnal lemond mentelmi jogáról.

A rendőrség a baleset körülményeit csak a vizsgálat végén közli, így azt is, hogy volt-e gyalogosátkelő a közelben. A rendőrség azt írta, hogy a 92 éves nő a helyszínen életét vesztette.

Ferenczinek nem ez volt az első balesete. A Jobbik parlamenti képviselőjét tavaly augusztusban egy devecseri tüntetésen fejbe dobták egy kővel, amiről kiderült, hogy a tüntetők közül repítették. Az eseményen a kő mellett betondarab is szállt.

Tavaly októberben a fideszes Lázár Jánost szállító mikrobusz karambolozott az M5-ös autópályán elé sodródott kocsival, ami előbb többször is letért az útról. A balesetben az autót vezető 36 éves nő meghalt, az államtitkár és a mikrobusz sofőrje könnyebben megsérült.

2000 őszén hasonló helyzetbe került Nógrádi László közlekedési miniszter hivatali autója az első Orbán-kormány ideje alatt: az Audi egy Trabantba szállt bele, aminek mindkét utasa meghalt. Nógrádi három hét múlva lemondott, a sofőrt pedig előbb másfél év fogházbüntetésre ítélték, majd a Legfelsőbb Bíróság bűncselekmény hiányában felmentette.

2008-ban erősen ittasan szenvedett halálos autóbaleset az osztrák Jörg Haider, akinek nem az volt az első autóbalesete, de az utolsó.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.