A jobbikos Ferenczi Gábor halálra gázolt egy 93 éves nőt

Kapcsolódó: Ferenczi Gábor korábban kiborult egy halálos gázolás miatt

ferenczigabor-k

A Jobbik erről az alábbi közleményt adta ki:

Ma reggel munkába jövet Ferenczi Gábor országgyűlési képviselő Ajkán elsodort gépkocsijával egy 93 éves idős asszonyt, aki a baleset következtében életét vesztette. A jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint a szabályosan közlekedő politikust a szembesütő erős napfény akadályozta a megfelelő kilátásban, így nem vette észre az autója elé kerékpárját kitoló asszonyt, s a balesetet nem tudta elkerülni. Az azonnal értesített mentőszolgálattal és rendőrséggel a képviselő együttműködött, szondát fújt, amely alkoholfogyasztást nem mutatott ki. A történtek Ferenczi Gábort mélyen megrázták. A képviselő őszinte részvétét fejezi ki az elhunyt hozzátartozóinak és természetesen áll a további vizsgálatok, eljárások elé. Amint jogilag lehetősége lesz, azonnal lemond mentelmi jogáról.

A rendőrség a baleset körülményeit csak a vizsgálat végén közli, így azt is, hogy volt-e gyalogosátkelő a közelben. A rendőrség azt írta, hogy a 92 éves nő a helyszínen életét vesztette.

Ferenczinek nem ez volt az első balesete. A Jobbik parlamenti képviselőjét tavaly augusztusban egy devecseri tüntetésen fejbe dobták egy kővel, amiről kiderült, hogy a tüntetők közül repítették. Az eseményen a kő mellett betondarab is szállt.

Tavaly októberben a fideszes Lázár Jánost szállító mikrobusz karambolozott az M5-ös autópályán elé sodródott kocsival, ami előbb többször is letért az útról. A balesetben az autót vezető 36 éves nő meghalt, az államtitkár és a mikrobusz sofőrje könnyebben megsérült.

2000 őszén hasonló helyzetbe került Nógrádi László közlekedési miniszter hivatali autója az első Orbán-kormány ideje alatt: az Audi egy Trabantba szállt bele, aminek mindkét utasa meghalt. Nógrádi három hét múlva lemondott, a sofőrt pedig előbb másfél év fogházbüntetésre ítélték, majd a Legfelsőbb Bíróság bűncselekmény hiányában felmentette.

2008-ban erősen ittasan szenvedett halálos autóbaleset az osztrák Jörg Haider, akinek nem az volt az első autóbalesete, de az utolsó.