A nap idiótája #2 - Twitteren dicsekedett a biciklisgázolással, rendőrök is olvasták

baleset
2013 május 21., 17:00

Az angliai Norwichban hétfőn elütöttek egy 29 éves bicikliversenyzőt. Nem lett komolyabb baja, de ez csak a szerencséjén múlt. A rendőrségnek pedig könnyű dolga volt, miután a fiatal Emma Way lelkesen twittelte ki délután, hogy nem sokkal korábban elcsapott egy kerékpárost. Emma szerint erre minden joga megvolt az úttesten, hiszen a biciklisek úgysem fizetnek útadót.

emmaway1-300x109

A lány balszerencséjét az jelentette, hogy a bejegyzése eléggé elterjedt az interneten, valaki pedig végül elküldte a helyi rendőrségnek is. A rendőrség pedig stílusosan Twitteren jelezte, hogy hallottak a gázolásról, és a lánynak ASAP jelentenie kéne ezt a rendőrségen. Közben a neten felkapott lány dolgai között kezdtek turkálni az internetezők, és találtak képet arról is, ahogy a lány 95 mérfölddel megy olyan helyen, ahol az ilyesmi nem éppen legális.

Mikor igazán beindult az internet-dinamika, Emma persze törölte a Twitter-fiókját, de akkor ez már rég mindegy volt.

A rendőrség végig twittekben kommentálta az eseményeket, kiderült, hogy sikerült azonosítaniuk az ütközés sértettjét és elkövetőjét is, és megkezdődtek az ilyenkor szokásos eljárások. (via Jalopnik)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.