Fabényi Júlia lesz a Ludwig igazgatója

KULTÚRA
2013 május 21., 13:26
photo_camera facebook.com

Az Emmi Fabényi Júliát nevezi ki a Ludwig Múzeum igazgatójává. Fabényi a Baranya Megyei Múzeumok Igazgatóságának főigazgatója, 2000-től öt éven át a Műcsarnokot vezette.

Kedden az átláthatatlan igazgatói pályáztatás ellen már több mint egy hete tiltakozó fiatal képzőművészek és diákok kivonultak a Ludwigból, és az Emmi épülete elé mentek. A tüntetők azt kifogásolták, hogy a pályázatokat és a meghallgatásokat nem hozzák nyilvánosságra.

Az Artportal információ szerint az acheni székhelyű Ludwig Stiftung képviselője múlt héten Budapesten járt, és Balog Zoltánnal tárgyalt. A megbeszélésen megmutatták neki Fabényi Pályázatát és szakmai életrajzát is. Korábban a Ludwig Stiftung egyik vezetője az Indexnek arról beszélt, hogy nem szeretnének igazgatóváltást, Bencsik Barnabás kiemelkedően jó munkát végzett az elmúlt öt évben.

.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.