Fabényi Júlia lesz a Ludwig igazgatója

kultúra
2013 május 21., 11:26
photo_camera facebook.com

Az Emmi Fabényi Júliát nevezi ki a Ludwig Múzeum igazgatójává. Fabényi a Baranya Megyei Múzeumok Igazgatóságának főigazgatója, 2000-től öt éven át a Műcsarnokot vezette.

Kedden az átláthatatlan igazgatói pályáztatás ellen már több mint egy hete tiltakozó fiatal képzőművészek és diákok kivonultak a Ludwigból, és az Emmi épülete elé mentek. A tüntetők azt kifogásolták, hogy a pályázatokat és a meghallgatásokat nem hozzák nyilvánosságra.

Az Artportal információ szerint az acheni székhelyű Ludwig Stiftung képviselője múlt héten Budapesten járt, és Balog Zoltánnal tárgyalt. A megbeszélésen megmutatták neki Fabényi Pályázatát és szakmai életrajzát is. Korábban a Ludwig Stiftung egyik vezetője az Indexnek arról beszélt, hogy nem szeretnének igazgatóváltást, Bencsik Barnabás kiemelkedően jó munkát végzett az elmúlt öt évben.

.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt