Ferenczi Gábor korábban kiborult egy halálos gázolás miatt

Szinte meg sem büntették... Ebben az országban büntetlenül embereket lehet halálra gázolni, büntetlenül, egyeseknek...

– ezzel az idézettel kezdte a jobbikos Ferenczi Gábor azt a bejegyzését, amit a honalpjára tett ki tavaly májusban egy halálos gázolás ügyével kapcsolatban.

Ferenczi, aki most maga is halálra gázolt egy idős asszonyt, a bejegyzés végén azt írta:

Felháborítónak tartom, hogy a bíróság minden kedvezményt megadhat indokolatlanul a bűnösnek ítélt vádlottnak. Elképesztő, hogy halálos közúti baleset okozásánál a jogosítványt nem vonják be automatikusan. Egy ember élete 1 év két hónap 2 év próbaidőre felfüggesztett fogházbüntetést ér ma Magyarországon… Törvénymódosításokat kezdeményezek, hogy a jövőben ne fordulhassanak elő ilyen igazságtalan ítéletek.

A benyújtott törvénymódosítások között ilyet nem találtunk, viszont az ügyben Kövér László házelnökön keresztül Navracsics Tibor közigazgatási és igazságügyi miniszterhez írásbeli kérdést nyújtott be „Tervezi-e a kormány szigorítani a figyelmetlenségből, gondatlanságból elkövetett közúti baleset okozásának büntetési tételeit?” címmel (pdf).

Nélkületek nincs 444

Csak a 444 és a sajtószabadság ügye mellett elkötelezett olvasók támogatása teszi lehetővé, hogy alaposan tudjunk foglalkozni a legfontosabb témákkal.