Öt év börtön egy jósnőnek

A Békéscsabai Járásbíróság első fokon őt évre ítélt egy jósnőt, A. Szilviát. Szilvia jós egy újságban hirdette szolgálatait, jóslást és rontáslevételt vállalt. Az egyik sértett ezt olvasva jelentkezett. neki Szilva jós azt mondta, hogy a családján rontás van, és ezt akkor tudja levenni, ha a nő pénzét el tudja vinni egy szent helyre. A sértett erre kivett kétmillió forintot a bankból, és átadta a jósnőnek. Szilva jós párnap múlva megint jelentkezett, és még kért pénzt, ekkor újabb kétmilliót kapott.

Majd pár nap múlva megint jelentkezett, hogy csak akkor fogja tudni levenni a rontást, ha a sértett minden pénzét megtisztította. Ezekután kisebb részletekben végül minden pénzét, 28.1 millió forintot adta át a jósnak. Pár hónap múlva gondolta, ideje visszakérni, de ekkor a jósnő nem volt elérhető, kiderült hogy nem is igazi nevét hagyta meg.

A. Szilviára nem csak börtön vár az elsőfokú ítélet szerint, de összesen 29,3 millió forintot vissza is kell fizetnie. (MTI)

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.