Elmérgesedett a gyereknapi közleményháború

A Fidesz is beszállt a gyereknapi panaszkodásba. A közleményekből már nem is tudom kibogozni, hogy kik ártottak többet a gyereknapnak. Csak nehogy a végén a gyerekek húzzák a rövidebbet.

A Fidesz nem hagyta annyiban a gyereknapot érő támadásokat, és Zsigó Róbert szóvivő közleményt közölt:

A Fidesz nem hagyja, hogy újra a gyermekes családok húzzák a rövidebbet

Szemben a Gyurcsány-Bajnai-kormánnyal, amely a gyermekes családokat cserbenhagyta és a gyermekvállalást büntette, a Fidesz kormányzásának egyik alapértékének a családot és a gyermeket választotta. A baloldal szélsőséges gazdaságpolitikája veszélybe sodorta a gyermeket nevelő családok százezreit: a szülők fizetésének egyik felét elvitte a magas adó, a másik felét a rezsi. A gyermekes munkavállalók kezét elengedték, megszorításokkal sújtották és devizacsapdába taszították őket, otthonaikra jelzálog került. Ha a Gyurcsány-Bajnai–szövetségen múlna, ma is ugyanazt a családellenes, veszélyes gazdaságpolitikát folytatnák, mint korábban: háromszor ekkora adókulcsot vetnének ki a szülőkre és radikálisan szűkítenék a családi adókedvezményt.

A Fidesz a baloldal kirohanásai és a nemzetközi nyomás ellenére kitart a gyermekes családok védelme, a családi adórendszer, a kisgyermekes anyukák foglalkoztatását segítő Munkahelyvédelmi Akció és a gyermekes családokat fokozottan segítő rezsicsökkentés mellett. A családokat ma az alaptörvény védi, az örökbefogadás és a nevelőszülői hivatás támogatásával pedig minden segítséget megadunk ahhoz, hogy minél több magára maradt gyermek is mielőbb családban élhessen. Ma nem hunyjuk le a szemünket a gyermekek elleni bűncselekmények fölött, Európa legszigorúbb büntetőpolitikája sújt le a bűnözőkre. A Fidesz nem hagyja, hogy a gyermekes családokat hátrányosan érintő intézkedésekre kényszerítsék hazánkat, és a baloldal szélsőséges gazdaságpolitikája miatt újra a magyar családok húzzák a rövidebbet.

Zsigó Róbert, Fidesz szóvivő

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.