Feloszlatja magát a győri szurkolói csoport, mert zászlókkal ünnepelték a csapat külföldi játékosait

futball
2013 május 28., 09:22
photo_camera ucsk.uw.hu

Grúz, litván, nigériai, szlovák, szlovén és román zászlókat is lengettek a Győri ETO egy szurkolói csoportjának, a Győri UCSK-nak a tagjai, mert a harminc év után bajnoki címet nyerő csapatban ilyen nemzetiségű játékosok is voltak. A reakció olyan szidalomhullám volt, hogy a csoport úgy, ahogy van feloszlatja magát. Ezt a Drukkerkocsma Magyarország ultrái fórumon jelentették be.

Közleményükben azt írják, "senki ne gondolja, hogy bárki is elkötelezett lenne nálunk ezen országok iránt, vagy bármilyen formában éltetnénk őket". Azt mondják, hibáztak, pedig csak jót akartak, de meggondolatlanok voltak a boldogságtól, amit a bajnoki cím jelentett.

"Minden magyar embertől és szurkolótárstól, de legfőképpen a határon túli magyar Barátainktól bocsánatot kérünk, bár tudjuk, ez kevés vigaszt nyújthat Számukra, Számotokra."

"Nem így terveztük. Nehéz is ezt kimondani, az életünk egy darabja szétesik a kezünkben" - írják.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.