Több magyar vonatkozású könyvet is bemutattak ma

KULTÚRA
2013 május 28., 19:09

Ha nem kéne MTI híreit olvasnom ügyelet közben, egész biztos fogalmam sem lenne róla, hogy

  • "Oltay Edith A Fidesz és a magyar jobbközép újraértelmezése című, angol nyelvű könyvét (Fidesz and the Reinvention of the Hungarian Center-Right) mutatták be kedden az Európai Parlament (EP) brüsszeli székházában, Schöpflin György néppárti EP-képviselő, valamint a brüsszeli Magyar Hullám Közéleti és Kulturális Társaság szervezésében."
  • "Zulu vadásztörténeteket jelentett meg kötetben Józsa Fábián, a dél-afrikai magyar nagykövetség gazdasági igazgatója. Az Umzingeli, az álmodó vadász című könyvet Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes mutatta be kedden este a fővárosban."

Semjén a távirati iroda összefoglalója alapján amúgy főleg a vadászatról beszélt, például arról, hogy "alapvető különbség van az igazi vadász és a puskás ember között, és hogy "a vadászat küldetése, hogy a vadat vadként őrizzék meg, ekkor nem hamisítják meg ugyanis a természetet, s ennek lényeges eleme a vadászat."

De volt még ezen kívül is könyvbemutató ma!

  • "A József Attila Alapítvány kormányértékelő sorozatának harmadik, Forradalom volt? című tanulmánykötetét mutatták be kedden Budapesten. Petschnig Mária Zita közgazdász kiemelte: az elmúlt években valóban sok minden reformra szorult, "de nem így és nem ilyen formában". "

A kötet bemutatásán jelen volt Mesterházy Attila és Farkasházy Tivadar is. 

Még egy könyves hír fért be az az MTI munkájába, ami bár nem szorosan magyar vonatkozású, de azért átemeljük:

  • "Nyilvánosságra hozta a kiadó a készülő új Bridget Jones-könyv címét. A sikeres széria harmadik darabja Bridget Jones: Mad About the Boy címmel lát majd napvilágot októberben."

Az is kiderül a beszámolóból, hogy "Bridget az új történetben már a negyvenes éveiben jár, de még mindig vezet naplót, és az sms-ezés, illetve a közösségi média világába merülve navigál az internetes társkeresés zátonyai között."  (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.