Hibrid páncélost vehet az amerikai hadsereg

hadsereg
2013 május 29., 12:21

Hibrid hajtású lövészpáncélossal válthatja le az amerikai hadsereg az 1981-ben szolgálatba állított Bradley-ket. Az új páncélos, aminek most új kategórianevet is kitaláltak - GVC, Ground Combat Vehicle - hetven tonnás lesz, vagyis kétszer olyan nehéz, mint egy Bradley és majdnem olyan nehéz, mint egy Abrams, ami viszont egy MBT, vagyis nehézharckocsi.

A hibrid hajtású páncélossal a Bradley gyártója, a BAE pályázik. A másik pályázó, az Abramset gyártó General Dynamics kétli, hogy a terv megvalósítható. A cicaharc tétje 29 milliárd dollár.

De ami ennél is viccesebb, hogy az Egyesült Államokban is létezik az elsütőbillentyűs szubkultúra!

Via The Washington Post

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.