Késsel támadott! Nem, asztallal! Vasrúddal! Seprűnyéllel!

külföld
2013 május 31., 10:14

Egyre érthetetlenebb magyarázatokkal áll elő az FBI arról, hogy miért is lőtték szitává egy elvileg békés meghallgatás közepén az éppen vallomásra készülő Ibragim Todashevet.

Todashev az idősebbik, már halott bostoni robbantó, Tamerlan Carnajev barátja volt. Állítólag együtt követtek el egy máig megoldatlan gyilkosságot. Május 22-én lőtte agyon egy FBI-ügynök. A zavaros történetet az FBI először azzal magyarázta, hogy a kihallgatás közben Todashev kést rántott. Aztán ezt úgy ahogy van, visszavonták. A legújabb magyarázat szerint Todashev egyszercsak felkapta az asztalt, és hozzávégta a kihallgatótiszthez.

Az ügynök fegyvert rántott. Todashev ekkor egy vascsővel támadt rá, ami lehet, hogy seprűnyél volt. Az ügynök tüzet nyitott, de az első sorozat nem talált, ezért még egy tárat beleeresztett.

New York Times via Atlantic Wire

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.