link Forrás

Turul- és Attila-szobrot avattak az esőben

POLITIKA
2013 június 04., 11:29

Nyíradonyban ma összetartották a nemzetet.

photo_camera A nemzeti összetartozás emlékhelye Nyíradonyban
Fotó: MTI / Czeglédi Zsolt

2013-ban nem a harmincas évek történelemszemléletére van szükség, hanem olyan viszonyulásra, mely az új évezredben érvényes kérdésekre ad választ - mondta Halász János, az Emberi Erőforrások Minisztériumának kultúráért felelős államtitkára.

Halász János az ősök örökségének a szeretetet nevezte, ami „az a nyelv, melyben merünk őszintén beszélni, merünk egymásba kapaszkodni, és merünk összetartani, határon innen és túl”.

Az emlékhelyet a budapesti Hősök terén lévő emlékmű és a parlament kupolacsarnokának képei ihlették: egy emlékoszlopon lévő turul madarat félkörívben vesz majd körül 16 magyar király, erdélyi fejedelem, államférfi – mondta Tasó László polgármester.

photo_camera Attila hun fejedelem mellszobrát Juha Richárd készítette
Fotó: MTI / Czeglédi Zsolt

A következő szobor Árpád vezért, a tizenhatodik pedig Kossuth Lajost ábrázolja majd – mondta Tasó László, az emlékhely megálmodója, hozzátéve, hogy terveik szerint évenként egy mellszoborral bővül majd a nyíradonyi nemzeti arcképcsarnok. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.