Földrengés volt Magyarországon

katasztrófa
2013 június 05., 16:57

Screen shot 2013-06-05 at 8.55.38 PM

Szerda este 20:45 perckor ismét rengett a föld Magyarországon. Az Európai-Mediterrán Szeizmológiai Központ adatai szerint a Richter-skálán 4,2-es erősségű rengés epicentruma Budapesttől 58 kilométerre északra, Érsekvadkert közelében volt.

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság arról tájékoztatta az MTI-t, hogy Nógrád megyéből károkról is érkeztek bejelentések a katasztrófavédelem ügyeleteire. A balassagyarmati tűzoltó-parancsnokságnak, egyelőre házakon keletkezett kisebb repedésekről van információja. Balassagyarmaton, Érsekvadkerttől alig néhány kilométerre élő olvasónk drámai beszámolója szerint "kb 1mp-ig tartott, morajlott és a bútorok mozogtak, majdnem feldőlt a söröm!"

A vízügyi szakemberek valószínűsítik, hogy a szerda esti földrengés semmilyen károsodást nem okozott a Duna-menti védművekben - közölte az Országos Vízügyi Főigazgatóság szóvivője az MTI-vel.

Az MTA CSFK GGI Kövesligethy Radó Szeizmológiai Obszervatórium által közölt képen jól látszik a földrengés:

seismo

Magyarországon utoljára április végén volt szélesebb tömegek által is észlelt földrengés. Akkor Heves térségében regisztráltak egy 4,5-4,8 erősségű rengést.

 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.