Fidesz: 45 MSZP: 23 Jobbik: 15 Együtt: 10

POLITIKA
2013 június 06., 10:31

Százalékon áll a Medián szerint. Ha most vasárnap lennének a választások, akkor a címben szereplő erdményt érnék el a pártok a májusi közvélemény-kutatás szerint. Több párt nem jutna be a  parlamentbe, az LMP 3, a DK 4 százalékon áll a biztos szavazó és pártot is választani tudók körében.

Az utóbbi hetekben a Fidesz és az MSZP is erősödött, a pártot választani nem tudók aránya pedig csökkent.

66 százalék szerint rossz, 26 százalék szerint jó irányba mennek a dolgok Magyarországon.

56 százalék szeretne 2014-ben kormányváltást, 33 százalék meg annak örülne, ha Orbán Viktor maradna a miniszterelnök.

A váltást akarók 37 százaléka Bajnai Gordont, 29 százaléka Mesterházy Attilát tartja alkalmasabbnak miniszterelnöknek.

A politikusok továbbra sem népszerűek, senki sincs aki 100-ból legalább 50 pontot elért volna. A legnépszerűbb Áder János (46 pont), őt Pokorni Zoltán majd Orbán Viktor követi. Mindannyian fideszesek. A legnépszerűtlenebb Hoffmann Rózsa (12 pont. KDNP) felette kicsivel Szekeres Imre (MSZP) és Pintér Sándor (párton kívüli belügyminiszter) holtversenyben. (median)

 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.