A Four Tet producerkedése mellett készül Omar Souleyman első albuma

Popkult
2013 június 07., 14:03

A szíriai Omar Souleyman 1994 óta zenél, de még sosem jelent meg hivatalos albuma. Helyette rengeteg kézről kézre másolt kalózkazetta, mindenféle esküvői felvételek meg rengeteg egyéb bizarr bootleg keringett csak tőle. Persze sokáig hazáján kívül egyáltalán nem is ismerték Souleymant, igazán csak az elmúlt években robbant nagyot, amikor egy amerikai kiadó beszivárogtatta az Egyesült Államokba a zenéjét. Azóta világsztár lett, már a legnagyobb fesztiválokon is felbukkan.

A nagyon sokszínű arab népzenei hagyományokat az őrült diszkó szintis rohanásaival keverő Souleyman első lemezének producere Kieran Hebden lesz, aki a Four Tet projekt egyszemélyes mindenese is. A dalszövegek arabul lesznek, de Souleyman szerint mivel a szeretetről és a kapcsolatokról fognak szólni, úgyis mindenki érezni fogja őket. (via DummyMag)

Ilyen az, amikor egy Four Tet bulin bekerül egy Souleyman-részlet:

Ilyen pedig egy élő koncert:

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt