A Four Tet producerkedése mellett készül Omar Souleyman első albuma

Popkult
2013 június 07., 14:03

A szíriai Omar Souleyman 1994 óta zenél, de még sosem jelent meg hivatalos albuma. Helyette rengeteg kézről kézre másolt kalózkazetta, mindenféle esküvői felvételek meg rengeteg egyéb bizarr bootleg keringett csak tőle. Persze sokáig hazáján kívül egyáltalán nem is ismerték Souleymant, igazán csak az elmúlt években robbant nagyot, amikor egy amerikai kiadó beszivárogtatta az Egyesült Államokba a zenéjét. Azóta világsztár lett, már a legnagyobb fesztiválokon is felbukkan.

A nagyon sokszínű arab népzenei hagyományokat az őrült diszkó szintis rohanásaival keverő Souleyman első lemezének producere Kieran Hebden lesz, aki a Four Tet projekt egyszemélyes mindenese is. A dalszövegek arabul lesznek, de Souleyman szerint mivel a szeretetről és a kapcsolatokról fognak szólni, úgyis mindenki érezni fogja őket. (via DummyMag)

Ilyen az, amikor egy Four Tet bulin bekerül egy Souleyman-részlet:

Ilyen pedig egy élő koncert:

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.