Két és félszer annyi a homokzsák Tahitótfaluban, mint az utolsó árvíznél

Tbg
időjárás
2013 június 08., 19:34
link Forrás

Várhatóan 25 centiméterrel nagyobb vízállást mérnek majd Vácnál, mint a 2006-os árvíz idején, ami a homokzsákok nyelvén 140 ezres többletet jelent Tahitótfaluban. Akkor 767 centi volt a Duna a váci mércén, most 792-re számítanak, akkor 110 ezer homokzsákot raktak le, most 250 ezret.

Tóth János jegyző a 444-nek elmondta, valóban volt fennakadás délután a 11-es úti forgalom miatt a zsákok szállításában, de végül megérkezett a szállítmány.

Weidner Balázs felvétele a faluból (Forrás: Facebook)

Tóth szerint a várható vízszintet elérik a homokzsákvárak, az önkéntesek is elegen vannak, a nagy kérdés csupán az, hogy bírni fogják-e 2 napig a gyorsan emelt védművek. (Szombaton az ideiglenes gátat, a falu első védelmi vonalát áttörte a Duna, most körülbelül ott védekeznek, ahol általában szoktak.)

A tetőzést vasárnap este 7-re várják.

(címlapfotó: Mohai Balázs/MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.