https://444.hu/assets/ozi_nagy.jpg

Bambi megmenekült

Tbg
ÁLLAT
2013 június 09., 17:14
comments 17
photo_camera Az anyja kiúszott, ő bent ragadt (Fotók: Botos Tamás/444)

A legfontosabb, hogy emberi élet ne kerüljön veszélybe, mondta Orbán Viktor, és mivel ez egyelőre nem merült fel, jobb híján őzikét mentettek a Nyírségi Speciális Mentők az 1-es úton Almásfüzitő és Tata között vasárnap délután.

ozi3

Két búvárruhás ember rohant neki az ártérben tobzódó Dunának, amikor odeértünk, mint kiderült, Őzek szorultak be az elöntött ártéri területre. Az anyát már kizavarták, a katonák pedig - búvárruha nélkül - kihozták az egyik kicsit, a harmadik állatért a speciális mentők mentek be.

ozi1

A didergő állatot kézben, baseballsapkával a fején hozták ki. Az őzike egyszer hallatott csak hangot, valami furcsa vijjogásfélét, egyébként jól tűrte az életmentő akciót. Didergését a mentők szerint akár a stressz is okozhatta, életkorát egy hétre tippelték.

ozi2

"Mi lesz vele, megmarad?" - kérdeztem, mert eszembe jutott Nemecsek Ernő. "Hát, ha ez betesz neki, akkor úgysem élne sokáig" - felelik. A mentőknek egyébként most kezdődik az igazi munka, eddig homokzsákot pakoltak, most állatokat igyekeznek majd menteni.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.