https://444.hu/assets/ozi_nagy.jpg

Bambi megmenekült

2013 június 9., vasárnap 17:14
17
Az anyja kiúszott, ő bent ragadt (Fotók: Botos Tamás/444)

A legfontosabb, hogy emberi élet ne kerüljön veszélybe, mondta Orbán Viktor, és mivel ez egyelőre nem merült fel, jobb híján őzikét mentettek a Nyírségi Speciális Mentők az 1-es úton Almásfüzitő és Tata között vasárnap délután.

ozi3

Két búvárruhás ember rohant neki az ártérben tobzódó Dunának, amikor odeértünk, mint kiderült, Őzek szorultak be az elöntött ártéri területre. Az anyát már kizavarták, a katonák pedig - búvárruha nélkül - kihozták az egyik kicsit, a harmadik állatért a speciális mentők mentek be.

ozi1

A didergő állatot kézben, baseballsapkával a fején hozták ki. Az őzike egyszer hallatott csak hangot, valami furcsa vijjogásfélét, egyébként jól tűrte az életmentő akciót. Didergését a mentők szerint akár a stressz is okozhatta, életkorát egy hétre tippelték.

ozi2

"Mi lesz vele, megmarad?" - kérdeztem, mert eszembe jutott Nemecsek Ernő. "Hát, ha ez betesz neki, akkor úgysem élne sokáig" - felelik. A mentőknek egyébként most kezdődik az igazi munka, eddig homokzsákot pakoltak, most állatokat igyekeznek majd menteni.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt