Tavares levelet írt a magyar népnek

eu
2013 június 09., 14:05

Ő az a portugál EP-képviselő, aki jelentést írt a magyar demokrácia helyzetéről. "Magyarország szuverenitását tiszteletben kell tartani. Éppen ezért üdvözlöm a magyar hatóságok bármilyen észrevételét. Én magam fogom módosítani a saját jelentésemet, amennyiben szükséges lesz." - írja többek között, és arra emlékeztet mindenkit, hogy az EU helyzetéről legalább annyira szól a jelentése, mint Magyarországról.

A zöldpárti képviselő szerint nem büntetés, hanem párbeszéd kell Magyarországnak. A jelentést erélyesen visszautasította a magyar kormány és a fideszes EP-képviselők módosítók százaival bombázták meg Tavares tervezetét. Az eredeti változat aggódik a magyar jogállamiságért. Tavares magyar népnek szóló levele itt olvasható.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.