Balog: Az előadásomat nem zavarták meg, akik pedig kint fasisztáztak, magukat minősítik

politika
2013 június 10., 07:10

És akkor menjen végig a teljes kör: Balog Zoltán a Kossuth Rádióban beszélt arról, mi történt Zürichben.

Azt mondta, nagy érdeklődés kísérte zürichi előadását, amelyet senki sem zavart meg. Sőt, amikor a cigány és nem cigány magyarok együttélésével kapcsolatos "pozitív bejelentéseket" tett - mint például, hogy szeptembertől az iskolákban tanítják majd a cigányság történetét és kultúráját -, azt a kétszázas hallgatóság tapssal fogadta.

"Ez volt a józan, értelmes többség, aztán hogy volt ott tíz-húsz ember, akik közben kint fasisztáztak, az szerintem őket minősíti"

mondta.

Tegnap a svájci hírügynökség beszámolója alapján megírtam, hogy megszakították Balog előadását és tojással dobálták meg. Az eredei hírnek azonban később megjelent egy javított változata, ami szerint őt magát nem dobták meg, mert a rendőrség ezt megakadályozta, amikor pedig dobálni kezdtek, a miniszter már bent volt. Ezt egy szemtanú is megerősítette a 444-nek. A tiltakozás után egy embert előállítottak és egy rendőr megsérült.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.