Pintér Sándor hogyvoltozta az árvizet

parlament
2013 június 10., 11:34
comments 2
photo_camera MTI Fotó: Koszticsák Szilárd
  • Pintér Sándor napirend előtti felszólalásban foglalta össze a parlamentben az elmúlt napok eseményeit.
  • A kibontakozó vita olyan volt, mintha öt rendőr találkozott volna egy kocsmában.

A rendkívüli időjárás hatására soha nem látott és soha nem tapasztalt árhullám alakult ki a Dunán.

Ezzel nyitott Pintér, akitől még megtudtuk, hogy "807 kilométer van árvízi védekezés alatt", hogy "a tetőzés jelenleg hagyja el Budapestet" és hogy "a belügyminisztérium irányítja a rendvédelmi területet".

Mindenkinek mindent megköszönt, külön kiemelte a fegyenceket és "a helikoptereknek a szerepét és a jelentőségét". És még azt is, hogy van összefogás, "minden állampolgár, minden hivatásos összefogott".

Köszönet a hivatásosoknak is, akiknek a körülmények mellett a miniszterelnök csillapíthatatlan kampányjelenléte is nehezíttte a munkáját.

Ezzel vágott vissza a szocialista Harangozó Tamás, aki szerint az MSZP is kivette a részét a munából, tagjaik "minden píár és önmutogatás nélkül tették a dolgukat". Szerinte "nagy veszélyeket rejt magában az apadás folyamata is".

A kereszténydemokrata Harrach Péter ezt nem hagyhatta annyiban.

Képviselő úr elfeledkezett arról, hogy a munka szervezést igényelt [...] képesek voltak azt az összehangolást megvalósítani, amiben a miniszterelnök személyesen vezette a munkát. Soha nem látott szervezettség következett be.

Őt Vona Gábor követte, aki mindenki más mellett külön köszönetet mondott saját pártjának és önmagának, mert ő személyesen is ott volt "számos mentési helyen".

Olyanok dolgoztak együtt, akik egymás köszönését sem fogadják. Ekkora anyagi és emberi erőt sosem mozgattunk meg.

Ezt már Rogán Antal mondta, aki azért szólt be Harangozónak, mert szerinte a szocialista úgy tesz, mintha a budapesti tetőzéssel már elmúlt volna a veszély.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.