Újra elveszítette mindkét lábát a világ első dupla lábtranszplantáltja

bulvár
2013 június 11., 20:37

Egy, a szervátültetéssel össze nem függő betegség következtében újra elveszítette mindkét lábát egy fiatal spanyol férfi, akin 2011-ben a világon elsőként dupla lábátültetést hajtottak végre.

A valenciai La Fe klinika keddi bejelentése szerint a húszas éveiben járó férfi lábait azért kellett amputálni, mert megtámadta egy betegség, amely miatt abba kellett hagynia a kilökődésgátló gyógyszerek szedését, s szervezete már nem fogadta be a donortól származó végtagokat. A betegséget az orvosok nem nevezték meg.

A fiatalember közlekedési balesetben veszítette el mindkét lábát térdtől lefelé. Mivel műlábakat nem tudott használni, a Pedro Cavadas neves valenciai sebész vezette orvoscsoport 2011 júliusában a világon elsőként kettős lábtranszplantációt hajtott végre rajta, ráadásul egyetlen műtétben. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.