Na, kinek a magánszféráját nem sértette meg az NSA?

Terrorizmus
2013 június 12., 12:45

Természetesen a bostoni robbantóét, Tamerlan Carnajevét. Pedig olvasta az Inspire-t, az al-Kaida magazinját is, például az "Építs bombát anyád konyhájában" című cikket is. És az orosz titkosszolgálat még szólt is, hogy figyelni kéne a fickóra.

Pedig intő jelek korábban is voltak, Fejszál Sazad 2010-ben egy ugyanolyan, kuktából épített bombát akart robbantani a New York-i Times Square-en, amilyet Carnajevék robbantottak Bostonban. És ő is az Inspire-ről szedte az útmutatót.

Az NSA emellett nem vette észre, hogy Carnajev ismert dagesztáni szélsőségesekkel csetelt.

Arról az esetről pedig, amivel védeni szokták a nagy lehallgatást, kiderült, hogy semmi köze nem volt a PRISM nevű rendszerhez. A 2009 szeptemberi New York-i metró elleni támadásról van szó, amit valójában teljesen hagyományos módszerekkel, egy gyanús személyre korlátozott megfigyeléssel lepleztek le.

Via The Daily Beast

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.