Nagyon elégedetlenek az egészségügyi ellátással a magyarok

Egy 15 országban végzett közvéleménykutatás is megerősítette, amit józan ésszel is tudtunk: Magyarországon nagyon rossz az egészségügyi szolgáltatások megítélése. Az Ipsos által végzett, 12 000 ember véleményét feltáró kutatás eredményét kedden hozták nyilvánosságra.

A 15 ország közül egyetlen egyben, Spanyolországban elégedetlenebbek az egészségüggyel, mint Magyarországon. A lista élén Dél-Korea, Argentína és Japán állnak. A közvéleménykutatás azt is vizsgálta, hogy az egyes országok állampolgárai hogy ítélik meg az egészségyügyi szolgáltatások színvonalának változását az utóbbi öt évben. A globális átlag ebben +130 lett, mi -136-os eredményünkkel az a négy ország között vagyunk, ahol visszafejlődést érzékelnek a helyiek.

Az Ipsos számtalan különböző mutató kombinálásával hozta ki ezeket az eredményeket, a gyógyszerek hozzáférhetőségétől az orvosok felkészültségéig. A magyar válaszadók kiemelkedően rossz pontszámot adtak az általános páciensélményre és az egyes egészségügyi szakterületek elérhetőségére.