A rendőrök a kutyát akartak lefújni gázsprayvel, csak a permet útjába futott egy nő a síró csecsemőjével

bűnügy
2013 június 13., 11:16

Óvodai ballagást követő ünneplést oszlatott fel a rendőrség Alsózsolcán. Volt dulakodás, gázspray és előállítás is, az eseményekre mindenki másképp emlékszik. Péntek este hívták ki a szomszédok a rendőröket, mert egy cigány család tíz tagja túl hangosan mulatott. A rendőrök este fél 11 körül érkeztek meg, a Nemzeti és Etnikai Kisebbségi Jogvédő Irodához (NEKI) eljuttatott beszámolók szerint nagyon agresszívan léptek fel a család tagjaival szemben, büdös cigányoknak nevezték őket.

Állítólag meglökték a házigazda feleségét, fiát pedig gumibottal eszméletlenre verték. Miután megjelentek a szomszédok is, a rendőrök erősítést hívtak és gázsprayvel kezdtek oszlatni. A jelentés szerint több nőt és egy nyolc hónapos csecsemőt is ért a permet. Végül több résztvevőt előállítottak.

A péntek esti eseményekről több részlet az Origón. A lap megkereste a Borsod megyei rendőrkapitányságot is, ahonnan azt a tájékoztatást kapták, hogy csak a kutyák miatt használtak gázsprayt, "de a permet útját keresztezve a házból egy asszony futott ki, akinek a kezében egy síró gyermek volt".

Négy ember ellen zajlik szabálysértési eljárás, a NEKI pedig a rendőrségi intézkedés miatt tett feljelentést.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.