Nagy Nemzeti Dohánybolt-térkép nagyobb térképen való megjelenítése

Trafikokra vadászik a Spar

Mivel a dohányboltok castingján viszonylag kevés nagy bolt nyert koncessziót, úgy próbálják megoldani, hogy továbbra is lehessen cigit kapni a boltokban, hogy olyanoknak adnak ki üzlethelységet, akik nyithatnak trafikot. A Spar most a saját honlapján kezdte el hirdetni, milyen üzlethelységeket lehet náluk bérelni.

spar

Összesen 46 üzlethelységet hirdetnek, Hajdúszoboszlótól Mohácsig, de Budapesten nincs kiadó boltjuk. A teljes listát itt lehet megnézni, ha esetleg nem talált még üzlethelységet a trafikjának.

A trafikok elosztásával a nagyobb boltok viszonylag rosszul jártak. A boltokon belül ugyanis nem lehet cigit árulni, ezért maximum a butiksorokon tudnak olyan helységeket kialakítani, ami megfelel a törvényi szabályoknak.

budenz3

A trafikok elosztásával voltak már probléma. Ugyan a trafiktörvény eredetileg arra született, hogy a fiatalkorúak egészségét védje, mégis több olyan dohánybolt lesz, ami iskolák mellett nyílik majd meg. Ráadásul lesznek olyan utcasarkok is, ahol egymással szemben nyílik majd trafik, máshol viszont teljes faluk maradnak majd cigi nélkül.

Nem ez az első trafikokra kitalált üzleti modell sem. Már több bank hirdeti a saját, külön dohányboltoknak kitalált hitelkonstrukcióit. Azt viszont sokan elfelejtik, hogy nem csak a trafikkoncesszióra kell pályázni, hanem dohánytermék-kiskereskedelmi engedélyre is a NAV-nál.

Nélkületek nincs 444

Csak a 444 és a sajtószabadság ügye mellett elkötelezett olvasók támogatása teszi lehetővé, hogy alaposan tudjunk foglalkozni a legfontosabb témákkal.