Ráférne egy megerőszakolás Olaszország első fekete miniszterére egy városi tanácsos szerint

külföld
2013 június 15., 06:40

Szerencsére mindig, amikor megfeneklünk a magyar közélettől, hogy ez mégis micsoda egy fertő, van pár ország, ahova bátran fordulhatunk, hogy lássuk, ott legalább ennyire undorító a közélet. Az egyik ilyen hely stabilan Olaszország, ahol most egy városi tanácsosnő posztolt olyasmit a Facebookjára, hogy az ország első fekete miniszterére, Cecile Kyengére bizony ráférne egy megerőszakolás.

Természetesen az Északi Liga pártjához tartozó tanácsos, Dolores Valandro azután posztolt Facebookra, hogy megjelentek a hírek, hogy egy szomáliai férfit gyanúsítanak két olasz nő megerőszakolásával. Valandro erre posztolta az integrációs miniszter fényképét, majd azt írta alá, hogy "Miért nem erőszakolja meg egyszer őt is valaki, akkor legalább tudná, min mennek át ennek a szörnyű bűncselekménynek az áldozatai? Szégyen!".

A kongói és olasz szülőtől származó Kyenget nem először támadták a szélsőjobbról, most sem kívánt többet foglalkozni az üggyel, mondván hogy egy ilyen megjegyzés mindenkit meg kell hogy sértsen, nem csak őt.

Valandro posztját még párttársai is elítélték, később pedig le is törölte Facebookról. A pártbeli reakciók alapján még az sem kizárt, hogy ki fogják rakni a pártból a padovai tanácsost. (via IBTimes)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.