Ráférne egy megerőszakolás Olaszország első fekete miniszterére egy városi tanácsos szerint

Szerencsére mindig, amikor megfeneklünk a magyar közélettől, hogy ez mégis micsoda egy fertő, van pár ország, ahova bátran fordulhatunk, hogy lássuk, ott legalább ennyire undorító a közélet. Az egyik ilyen hely stabilan Olaszország, ahol most egy városi tanácsosnő posztolt olyasmit a Facebookjára, hogy az ország első fekete miniszterére, Cecile Kyengére bizony ráférne egy megerőszakolás.

Természetesen az Északi Liga pártjához tartozó tanácsos, Dolores Valandro azután posztolt Facebookra, hogy megjelentek a hírek, hogy egy szomáliai férfit gyanúsítanak két olasz nő megerőszakolásával. Valandro erre posztolta az integrációs miniszter fényképét, majd azt írta alá, hogy "Miért nem erőszakolja meg egyszer őt is valaki, akkor legalább tudná, min mennek át ennek a szörnyű bűncselekménynek az áldozatai? Szégyen!".

A kongói és olasz szülőtől származó Kyenget nem először támadták a szélsőjobbról, most sem kívánt többet foglalkozni az üggyel, mondván hogy egy ilyen megjegyzés mindenkit meg kell hogy sértsen, nem csak őt.

Valandro posztját még párttársai is elítélték, később pedig le is törölte Facebookról. A pártbeli reakciók alapján még az sem kizárt, hogy ki fogják rakni a pártból a padovai tanácsost. (via IBTimes)

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.