Móra-kéziratok kerültek elő

kultúra
2013 június 17., 11:30

Egy budapesti magánszemély eddig teljesen ismeretlen, eredeti Móra Ferenc-kéziratokat ajándékozott a szegedi Móra Ferenc Múzeumnak – mondta el Medgyesi Konstantin sajtóreferens. A dokumentumokon jól felismerhető Móra Ferenc kézírása. Az iratok az ajándékozó Kanizsai-Nagy András apjának a családi hagyatékában voltak. A Móra-kéziratok (egy verset és két levél) először szombaton, a múzeumok éjszakáján lesznek láthatók. (MTI)

móra ferenc

Móra Ferenc leghíresebb műve a Kincskereső kisködmön, ami az általános iskolákban kötelező olvasmány. Sok embernek – például kollégámnak – rossz emlékként maradt meg, nekem viszont pozitív csalódás volt: ez volt az első kötelező olvasmány, amit feladtak másodikban, és az osztályból én voltam az egyetlen, akinek sikerült kibekkelni az elolvasását.

Kiemelt videóink

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.