Kamu interjúval járatta volna le egy török napilap a CNN-t

A török kormánypárti média megint elképesztőt húzott, a Takvem címlapján hozott egy kamu interjút Christiane Amanpourral, a CNN vezető külpolitikai hírszerkesztőjével. Ebben Amanpour bevallotta a lapnak, hogy üzleti érdekek motiválták azt, ahogy a CNN beszámolt a közelmúlt török tüntetéseiről, és ártani akartak az ország gazdaságának. A támadás mögött természetesen a külföldi nagytőke lobbiérdekei álltak.

Az interjú kikötött a lap honlapján is. Ott egy apró jegyzet erejéig feltűnik amúgy, hogy az interjú nem igazi, de a szerkesztők szerint ez a visszavágás a CNN-nek a hazugságaiért. Amanpour Twitteren kommentálta az esetet, csak annyit írt, hogy szégyelljék magukat a Takvemnél, mert kamu interjút hoztak le vele.

A török média a kezdetektől meglehetősen visszásan közvetíti a tömegtüntetéseket, a százezres megmozdulásokat a legtöbb média általában egyszerűen elhallgatja. (via Huffington Post)

kiosko.net
Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.