Tizenöt hetesen már maszturbáló fiúmagzatok miatt szigorítaná az abortusz feltételeit a texasi republikánus képviselő

külföld
2013 június 18., 17:37

Az egyik legerősebb kategória mindig az, amikor középkorú fehér férfiak mondják meg, kinek és mikor lenne szabad abortuszra mennie. Ezt már csak tényleg az tudja fokozni, amikor texasi republikánusok kezdenek el erről elmélkedni. Michael Burgess képviselő például a minap arról beszélt, hogy az abortuszt a fogantatás után már 15 héttel tiltani kéne, mivel ő tud arról, hogy ennyi idős magzatok már maszturbálnak.

A bizottsági ülésen amúgy a húszhetes határ bevezetése volt a téma, de Burgess még ezt is megpróbálta megfúrni, mondván, hogy abban biztos, hogy húszhetes magzatok már éreznek fájdalmat. De amikor ultrahangi felvételeket nézett egy 15 hetes magzatról, látta, hogy mennyire szándékosak a mozdulatai. Például bevezették kezeiket a lábuk közé. És ha őrömet tudnak érezni, miért annyira nehéz elképzelni, hogy fájdalmat is - tette fel a fontos kérdést Burgess.

A törvényt a közeljövőben szavazhatják majd meg, de már eddig is számos vita kísérte. A megfogalmazója, Trent Franks (szintén republikánus, Arizonából) például múlt héten kifakadt, mondván hogy ellenzi, hogy a nemi erőszakok áldozatai mentesüljenek a törvény hatálya alól, hiszen erőszak következtében előforduló terhességből eleve nagyon kevés van. Később mégis belekerült ez a kitétel a törvénytervezetbe, de azt jelenleg nem is tudni, hogy ki fűzte bele. (via HuffPost)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.